Izrādās, ka gandrīz 90% cilvēku virtuvē ēdiena gatavošanas procesā pieļauj dažas tipiskas kļūdas. To dēļ ēdieni var neizdoties vai iznākt ne tik garšīgi, kā mēs vēlētos.
Kādas ir visbiežāk sastopamās kļūdas, ko cilvēki pieļauj gatavošanas laikā – lasiet mūsu materiālā zemāk.
Sastāvdaļu “vērtēšana”
Lielākā daļa cilvēku pieļauj šo kļūdu. Mēs kaut kur videoklipā ieraugām recepti, un ķeramies pie garšīga ēdiena pagatavošanas.
Taču procesā izrādās, ka mums nav pietiekami daudz sastāvdaļu. Mēs domājam, ka varam iztikt bez tām. Taču pat viens grams kādas garšvielas trūkums, kas minēta receptē, var sabojāt jūsu kulinārijas šedevru vai padarīt to nepilnvērtīgu.
Nepareiza naža ņemšana
Vēl viena šķietami neliela, bet svarīga kļūda, ko pieļaujam virtuvē.
Kad skatāmies kādu recepti Facebook vai Instagram, ir vērts pievērst uzmanību tam, kāda izmēra un asuma nazi izmanto šefpavārs video.
Galu galā, lai ēdiens izskatītos tikpat apetīti rosinošs kā video, ir vērts izvēlēties atbilstošu virtuves nazi katram produktam, kas tajā tiek izmantots, – tie ir atšķirīgi zivīm, sieram, gaļai utt.
Nepareiza rīsu skalošana
Rūpīgi un vairākas reizes noskalojiet rīsus! Ūdenim jāpievieno sāls.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Es redzēju, ko mana vīramāte deva ēst maniem bērniem, kamēr es biju darbā, es klusībā nomainīju dzīvokļa slēdzenes…
- Klimata dāvana Jaunajam gadam: meteorologs skaidro, kā beigsies neparasti siltais decembris
- Izveidots jauns ”Whatsapp” pakalpojums, kurš atvieglos simtiem Latvijas autovadītāju ikdienu: ”Būs vieglāk”
- Es vairs neizmantoju eļļu, lai izceptu bekonu: kāds pieredzējis šefpavārs man atklāja vienu pavisam ikdienišķu sastāvdaļu izcilam rezultātam
- Kaķis sāka man mājās nes monētas, bet pa vienai: nolēmu kāpņutelpā nolikt video novērošanas kameru
- Vīrs aizgāja pirms 20 gadiem un atstāja mani ar mazo dēlu, bet nesen viņš atgriezās ar neparastu prasību












